FRÅN ORD TILL HANDLING

Inte morgondagens löften, utan dagens handlingar

Hållbar utveckling är ett av de viktigaste värdena som styr vår verksamhet. Vi vill agera ansvarsfullt i alla delar av vår verksamhet och arbeta för bättre alternativ. Ett av våra mål är att avsevärt minska miljöbelastningen, som orsakas av tillverkning och leverans av våra produkter. Vi har tagit ett stort steg framåt i denna fråga och vi är allt mer effektiva i vår verksamhet, samtidigt som vi respekterar naturresurserna.

Ekologiska förpackningar

Den mest betydande förändringen vi gjort är att gradvist övergå till mer ekologiska tuber, som är gjorda av nästan helt förnybara råvaror. De nya HOHDE-tuberna är gjorda av ett material som består av 95 procent sågspån som genereras som en biprodukt från sågverk, samt plast gjort av sockerråvaror och fyllnadsmedel. Andelen råvaror från icke-förnybara källor är därför bara 5 %, så koldioxidavtrycket för tubtillverkningen är mycket lågt. Förutom att de är ekologiska, kan man se och känna den vackra matta ytan som tuberna har. Samtidigt kan vi garantera en bra hållbarhet för produkterna.

Färre leveranser

Vi vill även erbjuda en mer ekologisk leverans, därför har vi i enlighet med våra kunders önskemål gjort det möjligt att beställa två tuber i en förpackning. Genom att uppdatera din beställning erbjuder vi dig dubbel förpackning av dina favoritprodukter, med mindre frekventa leveranser och till ett fördelaktigare pris. I det här fallet skickar vi två normalstora produkter till dig var sjätte månad. Genom att gå över till leveranser med dubbla tuber, så kommer vi avsevärt att minska den miljöbelastning som transporter orsakar.

Klimatkompenserat tryckmaterial

Nu går vi också över till mer ekologiska tryckmaterial. Det innebär att förbrukningen orsakad av pappersanvändningen har kompenserats genom företaget ClimatePartner. Du kan känna igen våra koldioxidneutrala tryckta produkter utifrån logon och QR-koden, varifrån du kan se vart CO2-kompensationen för den tryckta produkten är riktad.